Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Turkish Airlines hodnotí rok v Košiciach ako úspešný

Letisko Košice, ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ranné odlety z Košíc v utorok a piatok poskytujú podľa Turkish Airlines konektivitu pre lety do USA.

Košice 18. júna (TASR) - Letecká spoločnosť Turkish Airlines hodnotí rok pôsobenia v Košiciach ako úspešný. Vlani v júni začala prevádzkovať letecké spojenie Košice - Istanbul. Frekvencia z pôvodných troch letov bola začiatkom tohto roka navýšená na štyri týždenne.

Ranné odlety z Košíc v utorok a piatok poskytujú podľa Turkish Airlines konektivitu pre lety do USA. Dva večerné lety v pondelok a nedeľu zase príležitosti s krátkym prestupom na objavovanie destinácií na Strednom východe, v Ázii a Indickom oceáne.

"Sme veľmi radi, že máme za sebou úspešný prvý rok v Košiciach. Turkish Airlines so svojou bohatou sieťou destinácií predstavujú dôležitú bránu pre tento región do celého sveta a podporujú obchodný i turistický segment oboma smermi. Ďakujeme našim partnerom - Letisku Košice, cestovným kanceláriám a agentúram a našim cestujúcim," povedal generálny manažér Turkish Airlines pre Slovensko Ömer Saka.

Podľa výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva Letiska Košice Michaela Tmeja už viac ako rok môžu cestujúci zo širokej spádovej oblasti lietať do viac ako troch stoviek destinácií v rastúcej sieti globálneho dopravcu Turkish Airlines.

"Pre nás je veľkou cťou mať v Košiciach takého silného partnera ako Turkish Airlines a veľmi sa tešíme na našu ďalšiu spoluprácu,"
dodal Tmej.