Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

TV REPORTÁŽ: Žiarenie z vysielačov je menšie, než to z mobilov

Ilustračné foto Foto: TASR

Budovanie vysielačov pre vysokorýchlostnú sieť LTE sa niekedy stretáva s negatívnym postojom obyvateľov obytných domov, ktorí sa obávajú žiarenia.

Bratislava 6. mája (TABLET.TV) - Rozširovanie a zahusťovanie pokrytia je jednou z priorít štvrtého mobilného operátora- 4ky. V súčasnosti plne pokrýva 4G signálom viac ako 50 významných miest na celom Slovensku.

Služby 4ky sú dostupné 99 percentám populácie SR. Budovanie vysielačov pre vysokorýchlostnú sieť LTE sa niekedy stretáva s negatívnym postojom obyvateľov obytných domov, ktorí sa obávajú žiarenia.

Podľa odborníka na mobilné technológie je výhodou operátora, že prišiel na Slovensko neskôr, než ostatní operátori. Využíva najmodernejšie technológie pre dátové a hlasové služby mobilnej siete.

Štvrtý mobilný operátor sa snaží sieť budovať proporčne, nielen vo veľkých mestách, ale aj v menších sídlach. Z približne 150-tisíc zákazníkov vyše štvrtina využíva dátové služby. Služby 4ky je možné zakúpiť na viac ako 1500 pobočkách Slovenskej pošty alebo objednať si ich prostredníctvom e-shopu a dátové balíky aj zaslaním SMS správy na číslo 950.