Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

UBS očakáva, že prevzatie Credit Suisse dokončí v 2. štvrťroku

Na archívnej snímke zo 4. apríla 2023 generálny riaditeľ švajčiarskej banky Credit Suisse Ulrich Körner (tretí sprava) odchádza z pódia po výročnom stretnutí akcionárov švajčiarskej bankovej skupiny v Zürichu. Foto: TASR/AP

Spoločnosť uviedla, že v 1. kvartáli zaznamenala silný prílev nových klientov, čo súvisí s prípravami na prevzatie druhej najväčšej banky v krajine.

Zürich 25. apríla (TASR) – Švajčiarska banka UBS očakáva, že v 2. štvrťroku dokončí prevzatie konkurenta Credit Suisse. Spoločnosť zároveň v utorok oznámila, že v 1. kvartáli dosiahla čistý zisk vo výške jednej miliardy dolárov (909 miliónov eur). TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Čistý zisk najväčšej švajčiarskej banky v medziročnom porovnaní prudko klesol, keďže v 1. štvrťroku 2022 bol vo výške 2,1 miliardy USD. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti AWP očakávali, že UBS zisk za prvé tri mesiace roka vytvorí čistý zisk 1,7 miliardy USD.

Spoločnosť uviedla, že v 1. kvartáli zaznamenala silný prílev nových klientov, čo súvisí s prípravami na prevzatie druhej najväčšej banky v krajine.

UBS v pondelok (24. 4.) oznámila, že v 1. štvrťroku klienti z jej účtov vybrali približne 70 miliárd USD.

Podstatná časť výberov nastala v čase okolo 19. mája, keď UBS pod tlakom vlády a regulačných úradov súhlasila s prevzatím Credit Suisse, aby spoločnosť považovanú za dôležitú z pohľadu stability finančného systému zachránila pred hroziacim krachom.

(1 EUR = 1,1002 USD)