Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Uchádzači hľadali novú prácu už krátko po Silvestri

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Prvý uchádzač poslal životopis zhruba 12 minút po polnoci.

Bratislava 3. januára (TASR) - Uchádzači o zamestnanie hľadali novú prácu už krátko po Silvestri. Reakcie počas prvého dňa v roku dosiahli nový rekord. Pracovný portál zaznamenal počas Nového roku 4966 reakcií na inzeráty. Informovala o tom v utorok manažérka pre vzťahy s verejnosťou pracovného portálu Profesia.sk Nikola Richterová.

Doplnila, že prvý uchádzač poslal životopis zhruba 12 minút po polnoci. "Zaujala ho pozícia automechanika vo Švédsku," uviedla Richterová.

"Hľadanie práce počas prvého dňa v roku nie je ničím výnimočným," dodala. Svoj životopis odošlú prostredníctvom pracovného portálu počas tohto dňa pravidelne tisíce Slovákov.

Za prvú hodinu Nového roka zaznamenal pracovný portál 22 odoslaných životopisov. "Ďalšie hodiny nasledovalo postupne 39, 42 a medzi treťou a štvrtou 45 reakcií," vyčíslila.

"Prvého januára reagovalo najviac ľudí medzi ôsmou a deviatou hodinou večer," doplnila Richterová. Firmy v tomto čase dostali celkovo 451 reakcií uchádzačov.

Prvý deň sa ľudia najviac zaujímali o pozície v obchode či administratíve. Spomedzi konkrétnych pozícií evidoval portál najviac reakcií na administratívnych pracovníkov, predavačov, skladníkov či operátorov výroby.

Oproti predošlým obdobiam sa tak čas prvého uchádzača s odoslaným životopisom o čosi predĺžil. "Výraznejšie rýchlejší boli ľudia vlani," porovnala.

"Prvý kandidát o prácu zareagoval na novú pracovnú príležitosť už 28 sekúnd po polnoci," dodala Richterová. Išlo tak o prvú z celkovo 3,15 milióna reakcií za celý minulý rok.