Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Ukončili rekonštrukciu úseku cesty medzi Novým Mestom a Myjavou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukciou tohto cestného úseku sa zabezpečilo predĺženie životnosti komunikácie, a tiež zvýšenie bezpečnosti a komfortu miestnych obyvateľov.

Nové Mesto nad Váhom 23. novembra (TASR) - Rekonštrukciu štvorkilometrového úseku dvoch na seba nadväzujúcich ciest druhej triedy II/581 medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou ukončili. Pre Trenčiansky samosprávny kraj dielo za takmer päť miliónov eur zrealizovala spoločnosť Eurovia SK. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Simona Tančáková.

Stavebnými úpravami podľa nej prešiel aj mostný objekt priamo pri vstupe do mesta Myjava a vedie ponad miestnu komunikáciu III/5811. Most je dlhý viac ako 55 metrov,široký 21,64 metra a pozostáva zo štyroch jazdných pruhov a chodníka pre chodcov.

Rekonštrukciou tohto cestného úseku sa zabezpečilo predĺženie životnosti komunikácie, a tiež zvýšenie bezpečnosti a komfortu miestnych obyvateľov. Rekonštrukcia bude mať priaznivý dosah na celkové zlepšenie dopravnej situácie pre priľahlé obce v oboch okresoch, ale aj na hraničné spojenie s Českou republikou.