Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Úrad pre dohľad bude na budúci rok hospodáriť s prebytkom

Logo ÚDZS Foto: TASR/Štefan Puškáš

Celkové príjmy úradu vrátane zostatku z minulosti sa rozpočtujú vo výške 43,6 milióna eur, výdavky majú dosiahnuť 18,2 milióna eur.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) má v budúcom roku hospodáriť s prebytkom 965.000 eur. Celkové príjmy úradu vrátane zostatku z minulosti sa rozpočtujú vo výške 43,6 milióna eur, výdavky majú dosiahnuť 18,2 milióna eur. Vyplýva to z návrhu jeho budúcoročného rozpočtu, ktorý dnes schválila vláda.

"V porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2016 sú celkové príjmy vyššie o 476.074 eur, a to vplyvom medziročného nárastu príspevku od zdravotných poisťovní o 236.623 eur a medziročným nárastom zostatku prostriedkov z predchádzajúcich rokov o 239.451 eur," píše sa v materiáli. ÚDZS by mal v roku 2017 skončiť v pluse 25,4 milióna eur.

Výraznú finančnú položku rozpočtu okrem nákladov na platy zamestnancov a odvody tvoria zmeny informačného systému súvisiace s elektronizáciou zdravotníctva. ÚDZS tiež avizuje, že chce vytvoriť vhodné podmienky na prevádzku súdnolekárskeho a patologicko-anatomického pracoviska v Košickom kraji rekonštrukciou vlastných priestorov.