Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

ÚRSO: Do vydania nového rozhodnutia platia dvojzložkové ceny vody

Ilustračné foto Foto: TASR/Youtube

Úrad zároveň začína v súvislosti s prijatou vyhláškou na základe vlastného podnetu cenové konania, uviedol 16. februára regulačný úrad.

Bratislava 21. februára (TASR) - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) upozornil, že až do vydania nového cenového rozhodnutia úradu sú platné dvojzložkové ceny vody podľa platného cenového rozhodnutia vydaného na rok 2017. Informoval o tom ÚRSO.

"Od doručenia nových cenových rozhodnutí úradu v marci 2017, ktoré budú vydané pre regulované subjekty (vodárenské spoločnosti, obce) na základe novej vyhlášky úradu číslo 21 z roku 2017, budú ceny vody jednozložkové a na úrovni roka 2016," spresnil regulačný úrad.

ÚRSO minulý týždeň oznámil, že 16. februára 2017 vstúpila do platnosti nová vyhláška číslo 21 z roku 2017, ktorou sa ustanovuje cenová regulácia výroby, distribúcie a dodávky pitnej vody verejným vodovodom a odvádzania a čistenia odpadovej vody verejnou kanalizáciou. "Úrad zároveň začína v súvislosti s prijatou vyhláškou na základe vlastného podnetu cenové konania," uviedol 16. februára regulačný úrad.