Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Bank of America zaznamenala stratu

Bank of America Foto: TASR/AP

Strata druhého najväčšieho úverového inštitútu v USA od januára do konca marca tohto roku dosiahla 276 miliónov amerických dolárov.

New York 16. apríla (TASR) - Bank of America zaznamenala v 1. štvrťroku stratu. Dôvodom bolo vyrovnanie v súvislosti s predajom hypotekárnych cenných papierov pred začiatkom finančnej krízy. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Strata druhého najväčšieho úverového inštitútu v USA za trojmesačné obdobie od januára do konca marca predstavovala 276 miliónov USD (200 miliónov eura) alebo 5 centov na akciu. Banka v rovnakom období vlani zaznamenala zisk vo výške 1,48 miliardy USD alebo 10 centov na akciu. Upravený zisk bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol 35 centov na akciu, pričom analytici, oslovení agentúrou Bloomberg, očakávali len 27 centov na akciu. Tržby klesli o 4 % na 22,66 miliardy USD.

Dôvodom straty boli vyrovnania a pokuty vo výške 6 miliárd USD v súvislosti s obchodmi s hypotekárnymi cennými papiermi pred krízou. V rovnakom období vlani banka zaknihovala v súvislosti s podobnými prípadmi výdavky vo výške len 2,2 miliardy USD. (1 EUR = 1,3803 USD)