Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Úsek R3 medzi Tvrdošínom a Nižnou je v pokročilom štádiu výstavby

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Celková dĺžka úseku R3 je 5,6 kilometra. Bude na ňom 11 mostov a viac ako 1800 metrov protihlukových stien. Výstavba obchvatu Tvrdošína sa začala v marci 2021

Tvrdošín 12. marca (TASR) - Úsek rýchlostnej cesty R3 medzi Tvrdošínom a Nižnou na Orave je aktuálne v pokročilom štádiu realizácie. Pracuje sa na výkopoch a násypoch, začali robiť kanalizáciu a odlučovače. Pre TASR to potvrdili z odboru komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Termín dostavby diaľničiari nekonkretizovali.

"Na stavbe v nasledujúcom období dokončia piliere mostov, opory a nosné konštrukcie. Pokračuje betonáž mostoviek," priblížili diaľničiari.

Minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) na konci uplynulého roka informoval, že úsek dokončia tento rok. NDS na otázky TASR k termínu dostavby reagovala, že ho budú transparentne a včas komunikovať. Oravská R3 mala byť hotová do konca roka 2023, termín dokončenia však vlani posunuli. Kontrolný deň na stavbe totiž potvrdil potrebu úpravy technológie a nutnosť banského prieskumu. Dôvodom boli mimoriadne zložité geologické pomery horninového masívu.

Celková dĺžka úseku R3 je 5,6 kilometra. Bude na ňom 11 mostov a viac ako 1800 metrov protihlukových stien. Výstavba obchvatu Tvrdošína sa začala v marci 2021. Úsek odľahčí mesto od tranzitnej dopravy, motoristom prinesie skrátenie času jazdy.