Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Uskutoční sa Maďarsko-slovenský poradenský deň

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na tomto podujatí si môžu poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Slovenskej republike pri konzultáciách s odborníkmi vyriešiť svoje dôchodkové záležitosti.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Sociálna poisťovňa v spolupráci s maďarskou dôchodkovou poisťovňou ONYF pripravuje Maďarsko-slovenský poradenský deň, ktorý sa uskutoční 3. mája 2016 v Komárome.

Na tomto podujatí si môžu poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Slovenskej republike, alebo v Maďarsku a získali doby poistenia podľa právnych predpisov oboch krajín, pri osobných konzultáciách s odborníkmi zo Sociálnej poisťovne a z maďarskej dôchodkovej poisťovne ONYF vyriešiť svoje dôchodkové záležitosti.

Maďarsko-slovenský poradenský deň sa uskutoční v Komárome, Maďarsko, zasadacia sieň Samosprávy mesta Komárom (Komárom Város Polgármesteri Hivatal), Szabadság tér 1, 2900 Komárom, v utorok 3. mája 2016 v čase od 9.00 do 16.00 hod. Záujemcovia o účasť sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle +361 270 8108 alebo na e-mailovej adrese konzultáció@onyf.hu, najneskôr do 29. apríla 2016. I keď prednostne budú vybavení vopred objednaní klienti, bezplatné poradenstvo poskytnú odborníci všetkým záujemcom.

Pri dohodnutí termínu je potrebné okrem konkrétnej požiadavky, ktorá bude predmetom poradenstva, uviesť tiež osobné údaje ako svoje meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia a rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi. Poisťovňa odporúča, aby si klienti okrem osobných dokladov priniesli tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia.

TASR informoval Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.