Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Útok hekerov na juhokórejskú burzu znížil hodnotu bitcoinu o vyše 10 %

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Relatívne malá burza v pondelok oficiálne informovala, že počas víkendu došlo k hekerskému útoku, v dôsledku ktorého prišla približne o 30 % obchodovaných mincí.

Soul 11. júna (TASR) - Hodnota bitcoinu zaznamenala výrazný pokles po tom, ako juhokórejská burza kryptomien Coinrail oznámila, že ju cez víkend napadli hekeri.

Relatívne malá burza v pondelok oficiálne informovala, že počas víkendu došlo k hekerskému útoku, v dôsledku ktorého prišla približne o 30 % obchodovaných mincí. Burza hodnotu neuviedla, podľa nemenovaných zdrojov, ktoré zverejnila juhokórejská tlačová agentúra Jonhap, ale išlo o virtuálne mince v objeme zhruba 40 miliárd wonov (31,66 milióna eur).

Južná Kórea patrí k svetovým centrám na obchodovanie s digitálnymi menami. Útok na burzu Coinrail tak opäť zvýšil obavy ohľadne zabezpečenia virtuálnych mien.

V reakcii na najnovšie informácie sa hodnota bitcoinu prepadla v porovnaní s piatkom (8.6.) zhruba o 11 % na približne 6780 USD (5768,25 eura), najnižšiu hodnotu za posledné dva mesiace. Od polovice decembra minulého roka, keď dosiahla rekordnú úroveň, sa hodnota bitcoinu prepadla už o 65 %.

(1 EUR = 1263,46 KRW, 1 EUR = 1,1754 USD)