Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Na projekty v rámci 3. výzvy Interreg SE je 60 miliónov eur

Foto: TASR/AP

Podpora je určená pre nové mechanizmy zavádzania inovácií na trh, zlepšenie regionálnych systémov verejnej dopravy, logistika šetrná k životnému prostrediu.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Nová, už tretia výzva s alokáciou 60 miliónov eur poskytuje ďalšiu šancu na získanie finančných prostriedkov pre zaujímavé projekty. V rámci 3. výzvy programu Interreg Stredná Európa (Interreg SE) bude možné predkladať projekty od 21. septembra 2017 až do 25. januára 2018. Uviedla to dnes Tatiana Kmecová z odboru programov nadnárodnej spolupráce Úradu vlády (ÚV) SR.

Informovala, že výzva bude otvorená pre väčšinu špecifických cieľov programu, pričom podporené budú napríklad nové mechanizmy zavádzania inovácií na trh, zlepšenie regionálnych systémov verejnej dopravy, logistika šetrná k životnému prostrediu, udržateľné využívanie prírodných a kultúrnych zdrojov či kultúrny a kreatívny priemysel.

Doplnila, že ÚV SR v tejto súvislosti ako Národný kontaktný bod organizuje v utorok 26. septembra o 9.30 h v Hoteli Bôrik Národný informačný deň k tretej výzve na predkladanie projektov Interreg Stredná Európa 2014 až 2020 pre všetkých záujemcov predkladať svoje projekty a uchádzať sa o ich finančnú podporu.

Dodala, že na podujatí budú poskytnuté informácie o aktuálnom stave implementácie programu, detaily o tretej výzve, príklad realizácie úspešného projektu - ENTER-TRANSFER, prezentácie špecifických cieľov, ako aj tipov pre rozvoj projektov vrátane usmernenia, ako tvoriť rozpočet ich rozpočet. Podrobné informácie o tretej výzve zverejnil Spoločný sekretariát na stránke http://www.interreg-central.eu/Content.Node/news/Third-call-focus.htm l a sú zverejnené aj na stránke www.centraleurope.vlada.gov.sk .