Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Kandidátov na členov Rady ÚVO verejne vypočuje komisia 14. augusta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Siedmich z pôvodne ôsmich kandidátov vypočuje odborná hodnotiaca komisia, ktorá z nich vyberie vhodných kandidátov na dvoch členov Rady ÚVO na schválenie vládou SR.

Bratislava 13. augusta (TASR) - Kandidátov na členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) verejne vypočuje komisia. Informoval o tom Tlačový odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Úrad vlády SR pozýva odbornú aj laickú verejnosť, ako aj zástupcov médií na verejné vypočutie kandidátov na členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie, ktoré sa uskutoční zajtra, v utorok 14. augusta o 9.00 hod. v Hoteli Bôrik v Bratislave," spresnil ÚV SR.

Siedmich z pôvodne ôsmich kandidátov vypočuje odborná hodnotiaca komisia, ktorá z nich vyberie vhodných kandidátov na dvoch členov Rady ÚVO na schválenie vládou SR. "Zároveň médiá a verejnosť informujeme, že jedna kandidátka, Miroslava Mužíková, svoju kandidatúru stiahla," upozornil úrad vlády. Na verejnom vypočutí sa tak zúčastnia kandidáti - Daša Poláková, Ľubomír Gašparík, Július Kováč, Silvia Ébrey Krakovská, Ľubica Rodinová, Svetlana Gavorová a Andrej Holák.

Členmi odbornej hodnotiacej komisie sú okrem zástupcov ÚVO, či ÚV SR a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), aj zástupca SAV, Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ), protikorupčnej Iniciatívy za vládu zákona (Rule of Law) a Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Dvaja noví členovia Rady ÚVO po ich schválení vládou SR nahradia dvoch doterajších členov, ktorým k 27. septembru 2018 končí funkčné obdobie v Rade ÚVO. Mená všetkých kandidátov, ich životopisy a projekty sú zverejnené na adrese: http://www.vlada.gov.sk/kandidati-na-clena-rady-uradu-pre-verejne-obs taravanie/.