Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

ÚVO prekontroluje súťaž na platby mýta cez palivové karty

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Opozícii sa nepáci, že za víťazom súťaže, spoločnosťou Paywell, stojí schránková firma.

Bratislava 28. novembra (TASR) – Súťaž Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na zabezpečenie platieb mýta cez palivové karty prekontroluje Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Požiadali ho o to samotní diaľničiari na podnet ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD).

"Na základe požiadavky ministra dala NDS žiadosť na ÚVO na vykonanie kontroly k predmetnej zákazke," uviedol na dnešnom stretnutí s novinármi generálny riaditeľ NDS Milan Gajdoš.

Tender kritizuje opozícia. Vyčíta mu napríklad to, že za víťazom súťaže, spoločnosťou Paywell, stojí schránková firma. Ďalej predražené poplatky za zabezpečovanie tejto služby či účelovo nastavené podmienky tendra.

Opoziční poslanci preto žiadali na štvrtkovom (27. 11.) zasadnutí hospodárskeho výboru o možnosť poslaneckého prieskumu v NDS. S návrhom však neuspeli, šéf hospodárskeho výboru Ján Hudacký (KDH) preto avizoval, že sa listom obráti na ministra Počiatka. V ňom ho chce opätovne o prieskum požiadať.

Minister tvrdí, že si na požiadavku počká, ale nemá problém o celej veci diskutovať. "Otvorene im dáme všetky dokumenty, ktoré chcú. Nemáme problém diskutovať na túto tému, avšak musí to byť v rovine vecných argumentov," doplnil Počiatek. Zároveň dodal, že v celej súťaži porušenie zákona nevidí.