Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

M. Hlivák oceňuje pokračovanie systémovej spolupráce s GP SR

Miroslav Hlivák, archívna snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Predseda ÚVO sa zmienil aj o pláne zriadenia detašovaných pracovísk úradu v jednotlivých krajoch, ktorý by chcel presadiť počas svojho funkčného obdobia.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Systémová spolupráca Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Generálnej prokuratúry (GP) SR pri pokrývaní nekalých praktík vo verejnom obstarávaní sa upevňuje. Predseda úradu Miroslav Hlivák sa po prvý raz zúčastnil na pracovnom stretnutí zástupcov GP SR, Úradu špeciálnej prokuratúry a krajských prokuratúr, ktoré bolo tento týždeň v Tatrách. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

"Čas ukazuje, že podpis spoločného memoranda s GP z marca 2018 prináša svoje výsledky. V praxi sa veľmi osvedčilo napríklad definovanie potrebných náležitostí vo vzájomných podaniach tak, aby ich naše inštitúcie dokázali rýchlo a efektívne preskúmať," uviedol Hlivák, ktorý na rokovaní poďakoval generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi za pozvanie, ocenil nový typ spolupráce s GP a vyzdvihol konštruktívnu komunikáciu oboch inštitúcií. Na stretnutí sa podľa Hliváka vytvorilo "unikátne širšie fórum pre prediskutovanie našej vzájomnej systémovej spolupráce".

Predseda ÚVO sa zmienil aj o pláne zriadenia detašovaných pracovísk úradu v jednotlivých krajoch, ktorý by chcel presadiť počas svojho funkčného obdobia. "Už v projekte, s ktorým som kandidoval na pozíciu predsedu úradu, som avizoval plán zriadenia detašovaných pracovísk úradu v krajoch," uviedol Hlivák, ktorý je za to, aby úrad vytvoril kontaktné miesta a bol bližšie k občanom aj príslušným inštitúciám, vrátane krajských prokuratúr, pri pokrývaní nekalých praktík vo verejnom obstarávaní.

"O tom, že takéto opatrenie je žiaduce a efektívne, svedčí aj práca krajských prokuratúr priamo v regiónoch. Zriadenie detašovaných pracovísk je však témou, ktorú je na mieste v prvom rade riešiť s Ministerstvom financií SR, keďže to má vplyv na rozpočet úradu," uzavrel Hlivák.