Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Obstarávanie na bezpečnostné služby za 11,7 milióna eur zrušili

Sídlo ÚVO. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Správa štátnych hmotných rezerv chcela nakúpiť bezpečnostné služby za 11,7 milióna eur v rámci zákazky pod názvom "Bezpečnostná a technická služba v objektoch Správy štátnych hmotných rezerv SR".

Bratislava 7. marca (TASR) – Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) nariadil Správe štátnych hmotných rezerv SR zrušiť verejné obstarávanie na bezpečnostné služby za 11,7 milióna eur. Na sociálnej sieti o tom informuje Nadácia Zastavme korupciu, ktorej pripomienky k tendru ÚVO prijal.

Správa štátnych hmotných rezerv chcela nakúpiť bezpečnostné služby za 11,7 milióna eur v rámci zákazky pod názvom "Bezpečnostná a technická služba v objektoch Správy štátnych hmotných rezerv SR". Podmienky podľa nadácie nastavila tak, že šancu uspieť mala najmä firma nitrianskeho podnikateľa blízkeho strane Smer-SD.

ÚVO v liste, ktorý nadácia zverejnila, uviedol, že 30. novembra 2018 vydal rozhodnutie, ktorým "nariadil kontrolovanému zrušiť predmetné verejné obstarávanie”, a to do 30 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia.