Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Uzavrelo sa štvrté kolo projektu Zelená domácnostiam, záujem bol veľký

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V 4. kole zameranom na podporu inštalácií zariadení na výrobu elektriny je vyčlenených 500.000 eur pre Bratislavský samosprávny kraj a 2 milióny eur pre ostatné regióny.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Dnešné 4. kolo projektu Zelená domácnostiam zamerané na podporu inštalácií obnoviteľných zdrojov energie (OZE) pre domácnosti bolo uzatvorené. Po uzatvorení kola informačný systém začal vyhodnocovať prijaté žiadosti o poukážky. Informovala o tom Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA).

Vyčlenená alokácia vo výške 2,5 milióna eur bola podľa SIEA prekročená. "Už po 20 minútach od spustenia kola sme zaznamenali 1,5-násobne vyšší záujem oproti vyčlenenej sume. Opäť sa potvrdilo, že o projekt je veľký záujem a vyhlásenie kola v tomto období malo opodstatnenie," uviedol riaditeľ oddelenia komunikácie SIEA Stanislav Jurikovič.

Žiadatelia, ktorí potvrdili záujem o vydanie poukážky počas otvoreného kola, už podľa neho dostávajú prostredníctvom e-mailovej správy vyrozumenie o získaní, respektíve nezískaní poukážky v priebehu niekoľkých hodín. Žiadatelia, ktorí potvrdili záujem o poukážku až po skončení kola, dostanú vyrozumenie o neúspešnej žiadosti do 24 hodín od otvorenia kola.

Dodal, že v dnešnom 4. kole zameranom na podporu inštalácií zariadení na výrobu elektriny je vyčlenených 500.000 eur pre Bratislavský samosprávny kraj a 2 milióny eur pre ostatné regióny.