Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

V Bratislave pre hmlu nepristálo niekoľko letov, situácia sa zlepšila

Foto: TASR/Ivan Majerský

Pravidelná linka z egyptskej Hurghady bola presmerovaná do Budapešti a lietadlo z Londýna pristálo v Brne.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Počas dnešného dopoludnia nepristáli na bratislavskom letisku pre zlú viditeľnosť tri lety, z toho dva pravidelné.

"Hmlisté počasie ovplyvnilo aj jeden súkromný let, všetky ostatné už boli v Bratislave riadne vybavené," konštatovala pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická s tým, že aktuálne sa viditeľnosť na letisku zlepšila a lietadlá už pristávajú v Bratislave.

Pravidelná linka z egyptskej Hurghady bola presmerovaná do Budapešti a lietadlo z Londýna pristálo v Brne. "Cestujúci, ktorí mali z Bratislavy odletieť do Londýna, boli pozemnou dopravou na náklady leteckej spoločnosti prevezení do Brna. V prípade linky z Bratislavy do Hurghady zatiaľ dopravca nerozhodol, či bude linka s meškaním vybavená z Bratislavy alebo z diverzného letiska v Budapešti," vysvetlila.

"Rozhodnutie odklonu lietadla na iné letisko je plne v kompetencii kapitána lietadla, pričom diverty sú bežnou súčasťou leteckej dopravy," podotkla Madunická. Dodala, že letecké spoločnosti sa však snažia minimalizovať ich počet, nakoľko pre ne predstavujú dodatočné náklady v podobe zabezpečenia náhradnej, obvykle pozemnej dopravy do pôvodnej cieľovej destinácie.