Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V Bratislave pristáli prví cestujúci z novej leteckej linky z Izraela

V príletovej hale Letiska BTS v Bratislave 3. novembra 2016 veľvyslanec štátu Izrael Zvi Vapni a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík spolu privítali prvých cestujúcich z Izraela, ktorí prileteli leteckou spoločnosťou Ryanair. Foto: TASR - Jakub Kotian

Je to prvá ázijská destinácia dopravcu z letiska v slovenskom hlavnom meste, keďže doteraz z Bratislavy lietal len v rámci Európy.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Na bratislavskom Letisku Milana R. Štefánika dnes pristáli prví cestujúci z novej leteckej linky z Izraela. Ide o spojenie do mesta Eilat-Ovda, ktoré v týchto dňoch z Bratislavy spustila letecká spoločnosť Ryanair. Je to prvá ázijská destinácia dopravcu z letiska v slovenskom hlavnom meste, keďže doteraz z Bratislavy lietal len v rámci Európy.

Generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík je presvedčený, že nová linka bude úspešná. "Od tejto linky máme veľké očakávania, pretože prepája Bratislavu s významným letoviskom v Izraeli," povedal Trhlík pre TASR. O linku sa letisko podľa jeho slov dlho usilovalo a verí, že Slováci, ale aj obyvatelia okolitých krajín, využijú príležitosť do Izraela vycestovať.



V úspech novej linky verí aj veľvyslanec Izraela na Slovensku Zvi Aviner Vapni. Označil ju za "nový most" medzi Slovenskom a Izraelom, ktorý umožní obom národom vzájomne sa spoznať. Okrem toho, nové letecké spojenie môže podľa jeho slov vziať Slovákov uprostred zimy do teplého mesta Eilat. "Sme veľmi optimistickí pri tejto linke," dodal.

Zároveň má však podľa neho aj Slovensko čo ponúknuť turistom z Izraela. Spomenul napríklad krásy prírody či zaujímavosti Bratislavy. Využiť však podľa neho môžu cez slovenské hlavné mesto aj spojenia do ďalších destinácií v Európe.

Linka do izraelského Eilatu na letisko Ovda premáva dvakrát do týždňa. Odlety sú z Bratislavy každý štvrtok a v nedeľu o 7.05 h s príletom do Izraela o 11.50 h. Naopak, z Eilatu-Ovdy sa do Bratislavy odlieta v rovnaké dni o 12.15 h s príletom do slovenského hlavného mesta o 15.05 h.

Linka do Eilatu-Ovdy je jedným z troch nových leteckých spojení, ktoré pribúdajú tento týždeň na bratislavskom letisku po prechode z letného na zimný letový poriadok. V pondelok 31. októbra odštartovalo nové spojenie do mesta Niš v Srbsku a v piatok 4. novembra sa začína lietať na letisko Leeds-Bradford vo Veľkej Británii.