Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V Česku skrachovala cestovka Dolce Vita, je už šiesta v tomto roku

Foto: ckdolcevita.cz

Dolce Vita je menšia cestovná kancelária, ktorá sa v posledných dňoch snažila transformovať na agentúru (predajca zájazdov, ktoré organizuje niekto iný), ale neuspela.

Praha 23. júla (TASR) - Finančné problémy si v Česku vybrali za obeť tento rok už šiestu cestovnú kanceláriu (CK). Dolce Vita ukončila dnes z dôvodu platobnej neschopnosti činnosť a vyhlásila bankrot.

Od dnešného dňa už nevypravuje klientov do Egypta a Tuniska, kde však má momentálne ešte 70 dovolenkárov. Informuje tom český portál iDNES.cz.

"Z dôvodu platobnej neschopnosti, ktorú sa nám napriek všetkej našej usilovnej snahe nepodarilo vyriešiť, nie sme schopní riadne zabezpečiť realizáciu zájazdov s odletom od 23. júla 2012, organizovaných našou cestovnou kanceláriou, a zároveň sme ukončili aj predaj všetkých ďalších zájazdov. Z tohto dôvodu vyhlasuje cestovná kancelária Dolce Vita bankrot," uvádza sa na internetovej stránke CK www.ckdolcevita.cz, ktorá pôsobí na českom trhu od roku 2010.

"Klienti, ktorí sú v súčasnosti v zahraničí, sa ničoho nemusia obávať. Zájazd majú zakúpený do určitého dátumu a všetko prebehne podľa ich cestovnej zmluvy," povedala iDNES.cz zamestnankyňa kancelárie, ktorá nechcela byť menovaná.

Ďalší klienti, ktorí majú zakúpený zájazd, ale ešte naň neodcestovali, sa už na dovolenku nedostanú. Mali by sa obrátiť na poisťovňu, v ktorej je Dolce Vita riadne poistená. Žiadne problémy s vrátením peňazí by nemali nastať.

Dolce Vita je menšia cestovná kancelária, ktorá sa v posledných dňoch snažila transformovať na agentúru (predajca zájazdov, ktoré organizuje niekto iný), ale neuspela.

Tento rok už v Českej republike skrachovali cestovné kancelárie Aster tour, Redgreentours, Filip, Globaltour a BG Travel. Viceprezident Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr Tomio Okamura sa ale snaží klientov upokojiť. "V porovnaní s celkovým počtom cestovných kancelárií aktuálne pôsobiacich na českom trhu ide len o necelé jedno percento krachujúcich subjektov," uviedol.