Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

V. HUDÁK: Pri SE štát čaká na Enel, ponuku má podať aj čínska CNNC

Na snímke Vazil Hudák, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zatiaľ mám informáciu v tom zmysle, že tento partner by mal byť vybraný niekedy do konca augusta alebo na začiatku septembra, poznamenal minister.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Štát v procese predaja 66-% podielu v spoločnosti Slovenské elektrárne (SE) zatiaľ čaká na kroky talianskeho Enelu. "Moja cesta do Ríma zatiaľ nie je plánovaná, čakáme, ako sa rozhodne Enel z hľadiska výberu tzv. preferovaného partnera," uviedol dnes na tlačovej besede minister hospodárstva SR Vazil Hudák.


KTO MÁ ZÁUJEM O ELEKTRÁRNE by terazmedia

"Zatiaľ mám informáciu v tom zmysle, že tento partner by mal byť vybraný niekedy do konca augusta alebo na začiatku septembra. Ten proces sa trochu predĺžil, nie je pre Enel jednoduchý," poznamenal minister.

Pripomenul zároveň, že sú známi dvaja záujemcovia, ktorí podali záväzné ponuky na podiel v SE, a to konzorcium MVM Group a MOL, ako aj a Energetický a průmyslový holding (EPH), ktorého vlastníkmi sú český podnikateľ Daniel Křetinský, slovenský podnikateľ Patrik Tkáč a finančná skupina J&T. "Vieme, že Čínska národná jadrová spoločnosť (CNNC) má takisto záujem a robí si due diligence. Očakáva sa, že záväzná ponuka z ich strany by mala ísť smerom k Enelu do konca augusta," dodal.