Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

V júli vybavilo letisko v Budapešti rekordných 1,5 milióna cestujúcich

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Od začiatku tohto roka do júla dosiahol na tomto letisku počet cestujúcich celkom 8,3 milióna, o 14,7 % viac než v rovnakom období vlaňajšieho roka.

Budapešť 7. augusta (TASR) - Maďarské Medzinárodné letisko Ferenca Liszta v Budapešti vybavilo v júli rekordných 1.512.000 pasažierov, o 13,8 % viac než vlani v júli, informoval v utorok spravodajský server Napi.hu.

Od začiatku tohto roka do júla dosiahol na tomto letisku počet cestujúcich celkom 8,3 milióna, o 14,7 % viac než v rovnakom období vlaňajšieho roka.

Obchodný riaditeľ spoločnosti Budapest Airport Kam Jandu v tejto súvislosti poznamenal, že dynamika rastu počtu cestujúcich budapeštianskeho letiska je o polovicu vyššia než celoeurópsky priemer, pričom aj v rámci regiónu strednej a východnej Európy je mimoriadna.

Ako dodal, k rastu prispela skutočnosť, že tento rok sú k dispozícii už štyri severoamerické letecké spoje a že letecké spoločnosti už prítomné v Budapešti nasadzujú lietadlá s väčšou kapacitou, prípadne zvýšili počet spojov. V letnom období sa to týka najmä tradičných európskych destinácií a dovolenkových miest na brehoch Stredozemného mora.

Vlani využilo Medzinárodné letisko Ferenca Liszta 13 miliónov cestujúcich, tento rok môže ich počet dosiahnuť 15 miliónov, píše server Napi.hu.