Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V kauze KTAG potvrdila polícia jedno obvinenie

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Podľa Denníka N má byť obvineným bývalý konateľ spoločnosti KTAG Eduard K. Obvinenie sa má týkať uplatnenia neoprávnenej vratky DPH vo výške 146.000 eur.

Bratislava 19. februára (TASR) – Vznesenie obvinenia z daňového trestného činu v súvislosti s činnosťou firmy KTAG potvrdila polícia. Obvinenie sa má podľa medializovaných informácií týkať uplatnenia neoprávnenej vratky DPH, týkajúcej sa peňazí na kampaň prezidenta SR Andreja Kisku.

"Dňa 13. februára 2019 vyšetrovateľ finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil jednu osobu z daňového trestného činu," uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia Prezídia Policajného zboru (PPZ). "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," doplnili.

Policajti pripomenuli tiež, že 9. júla 2018 prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove v zmysle Trestného poriadku "vydal záväzný pokyn vyšetrovateľke vo veci daňového podvodu vydať uznesenie o  začatí trestného stíhania a následne vydať uznesenie o spojení veci s trestnou vecou zločinu daňového podvodu, začatého dňa 10. januára 2018 uznesením vyšetrovateľa".

Podľa Denníka N má byť obvineným bývalý konateľ spoločnosti KTAG Eduard K. Obvinenie sa má týkať uplatnenia neoprávnenej vratky DPH vo výške 146.000 eur. KTAG platila Kiskovi prezidentskú kampaň a sumu si potom dala do nákladov. Daňový úrad to však neuznal.

Prezident sa chce k celej záležitosti vyjadriť vo štvrtok (21. 2.). Na sociálnej sieti zatiaľ uviedol vetu: "Vydierať a zastrašiť sa nenechám."