Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

V liptovskej prevádzke odhalilI cigarety s neplatnou známkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Finančná správa

Posledné balenia s kontrolnou známku, na ktorej je uvedené písmeno I, sa v prevádzkach mohli nachádzať do konca marca 2023.

Žilina 19. apríla (TASR) – Príslušníci finančnej správy (FS) odhalili v liptovskej prevádzke balenia cigariet rôznych značiek s kontrolnou známkou, ktorej platnosť sa už skončila. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Pripomenula, že posledné balenia s kontrolnou známku, na ktorej je uvedené písmeno I, sa v prevádzkach mohli nachádzať do konca marca 2023. "Aktuálne je povolené predávať, ponúkať na predaj alebo skladovať len spotrebiteľské balenia cigariet, ktoré obsahujú znak J. FS upozorňuje podnikateľské subjekty, aby si skontrolovali zásoby tabakových výrobkov a vylúčili z nich tie, ktoré už nie sú povolené. Vyhnú sa tým zbytočným problémom pri kontrolách," uviedla hovorkyňa CÚ Žilina.

Liptovský podnikateľ podľa nej úspešne prešiel kontrolou, ktorá bola zameraná na používanie elektronickej registračnej pokladnice. "Potom v prevádzke urobili príslušníci FS prehliadku predajných a skladových priestorov. Našli balenia cigariet s neplatnou kontrolnou známkou. Išlo o viacero značiek. Službukonajúca hliadka ich zabezpečila," dodala Chríbiková.