Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V Liptovskom Mikuláši z čiernych skládok odstránili už 34 ton odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Veselský

Radnica sa postupne zbavila už 40 čiernych skládok na území mesta. Z Environmentálneho fondu chce získať viac ako 8400 eur.

Liptovský Mikuláš 27. augusta (TASR) - Liptovskomikulášska mestská samospráva sa pustila do boja proti čiernym skládkam. Radnica sa postupne zbavila už 40 čiernych skládok na území mesta.

Pracovníci Verejnoprospešných služieb odstránili skládky za Jánošíkovým väzením v Palúdzke, v Liptovskej Ondrašovej-Ráztokách, v prevažne rómskej osade Hlboké. "Nelegálne skládky boli aj pri starej ceste do Iľanova, na Priemyselnej ulici, kopili sa aj popri Váhu, v okolí Hája a iných lokalitách," uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Podľa jej ďalších slov išlo celkovo o 34 ton odpadu. V meste však stále zostáva 112 ton na niekoľkých nelegálnych skládkach. "Požiadali sme Environmentálny fond o financie na likvidáciu ďalších nezákonne umiestnených odpadov. Chceme získať viac ako 8400 eur. Hlavným cieľom je zlepšenie stavu životného prostredia," doplnila Mária Lošonská z oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

V katastri mesta sa v súčasnosti ešte stále nachádzajú skládky v Liptovskej Ondrašovej, Palúdzke, osade Hlboké a na Priemyselnej ulici. Ak radnica získa peniaze z eurofondov, odstráni ich ešte v tomto roku.