Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Prepúšťanie v Tisovci: Skončila výroba dámskych odevov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa primátorky firma v dôsledku ekonomických dosahov pandémie prepúšťala zamestnancov už na jeseň, k 31. marcu prišlo o prácu aj posledných 19 žien.

Tisovec 27. apríla (TASR) – V meste Tisovec v Rimavskosobotskom okrese zanikla ku koncu marca textilná výroba dámskej konfekcie. Pre TASR to potvrdila primátorka mesta Irena Milecová.

Zanikla spoločnosť Emkatex, ktorá sa zaoberala šitím dámskej konfekcie,“ uviedla Milecová s tým, že počas obdobia pandémie nového koronavírusu sa v textilke venovali aj šitiu ochranných rúšok.

Podľa primátorky firma v dôsledku ekonomických dosahov pandémie prepúšťala zamestnancov už na jeseň, k 31. marcu prišlo o prácu aj posledných 19 žien. „Mnoho z nich boli samoživiteľky. Je to smutná správa, každá pracovná príležitosť je dobrá, ak ľudia nemusia za prácou dochádzať mimo mesta,“ poznamenala Milecová.

Podľa štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny dosahovala evidovaná nezamestnanosť v okrese Rimavská Sobota v marci 21 percent. V porovnaní s marcom 2020 v ňom nezamestnanosť vzrástla o 4,81 percenta.