Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Nový očný pavilón v Liptovskom Mikuláši bude stáť 851.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Rekonštrukcia prispeje k zabezpečovaniu komplexnej a kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre pacienta na jednom mieste.

Liptovský Mikuláš 24. januára (TASR) - Modernizácia Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši pokračuje v týchto dňoch budovaním očnej kliniky, ktorá pacientom poskytne jednodňovú chirurgiu. Investíciu vo výške 851.000 eur financuje Žilinský samosprávny kraj (ŽSK), pričom dotáciu vo výške 300.000 eur vyčlenila vláda SR na svojom výjazdovom rokovaní v Ružomberku.

Nový očný pavilón vznikne na poschodí v nevyužívanej časti budovy, na prízemí vlani otvorili nemocničnú lekáreň. "Rekonštruovať budeme celé prvé poschodie, takže prvý mesiac sa bude predovšetkým búrať, sekať, odstraňovať staré podlahy, obklady či dlažby. Počíta sa s vybudovaním lôžkového výťahu a nových očných operačných sál. Práce preto potrvajú približne desať mesiacov," priblížila riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu ŽSK Anna Majbíková. Okrem výťahu budú môcť pacienti využívať i ďalší bezbariérový prístup vytvorený z bočnej strany budovy.

Predseda ŽSK Juraj Blanár zdôraznil, že rekonštrukcia prispeje k zabezpečovaniu komplexnej a kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre pacienta na jednom mieste. "Liptovská nemocnica sa stará o spádovú oblasť 72.000 obyvateľov, preto je naším cieľom modernizovať areál a oddelenia, ktoré sme zdedili od štátu v procese delimitácie v zlom stave. Tento rok tu tiež ukončíme budovanie urgentného príjmu, ktorý otvoríme aj v ďalších troch našich župných nemocniciach," doplnil.