Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

V obci Babindol pribudne 12 nových nájomných bytov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Obec doteraz disponovala dvoma desiatkami nájomných bytov, ktoré postavila v rokoch 2014 a 2015.

Babindol 16. augusta (TASR) – V obci Babindol v okrese Nitra pribudne 12 nových nájomných bytov. „Odkupujeme byty od firmy, ktorá ich postavila, zmluvy sú už podpísané. Byty kupujeme už hotové, samotná obec nemá možnosť ich postaviť, pretože nemá pozemky na výstavbu,“ potvrdil starosta Babindola Peter Ďurica.

Celkové oprávnené náklady predstavujú 590.484 eur. Obec ich hradí z dotácie od Ministerstva dopravy a výstavby SR a z pôžičky zo Štátneho fondu rozvoja bývania, pričom výška dotácie je 236.190 eur a úver dosahuje 354.294 eur.

Obec doteraz disponovala dvoma desiatkami nájomných bytov, ktoré postavila v rokoch 2014 a 2015. Záujem o nové nájomné byty je podľa slov starostu vysoký. „Vo februári tohto roka sme evidovali 60 žiadostí. Záujem je predovšetkým o väčšie byty, o tie jednoizbové je záujem nižší,“ potvrdil Ďurica.

Pri výmere bytov je obec limitovaná kritériami, ktoré je potrebné splniť na získanie výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. „Veľmi by nám pomohlo, keby sa zmenilo nastavenie tých kritérií, čo sa týka výmery bytov,“ skonštatoval starosta.