Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V okrese Revúca otvorili dva zrekonštruované úseky ciest tretej triedy

Ilustračné foto Foto: TASR

Zrekonštruované boli úseky s celkovou dĺžkou 21,315 km, tri mostné objekty, dva oporné múry a 33 priepustov.

Revúca 28. augusta (TASR) – Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na čele s jeho predsedom Marianom Kotlebom a predstavitelia miestnej samosprávy dnes oficiálne otvorili dva zrekonštruované úseky komunikácií tretej triedy v okrese Revúca. Prvý sa nachádza na ceste Revúca – Železník – Sirk a druhý medzi Gemerskou Vsou a Levármi. O otvorení úsekov TASR informoval zástupca riaditeľa Úradu BBSK Michal Albert.

„Súhrnná dĺžka zrekonštruovaných úsekov je 5,072 kilometra a celkové náklady stavebných prác boli vo výške 1,14 milióna eur. Pri rekonštrukcii boli odstránené aj bodové chyby po zosuvoch pôdy na svahoch pri Železníku a Gemerskej Vsi,“ priblížil Albert.

Dnes predpoludním slávnostne otvorili aj obnovené úseky ciest tretej triedy medzi obcami Sucháň - Čebovce a pri obci Opava v okrese Veľký Krtíš. Zrekonštruované boli úseky s celkovou dĺžkou 21,315 km, tri mostné objekty, dva oporné múry a 33 priepustov. Celkové náklady stavebných prác dosiahli 3,61 milióna eur.

BBSK podľa vyjadrenia Alberta na opravu spomínaných úsekov vyčlenil financie z vlastných ušetrených zdrojov po tom, ako vláda stopla kraju čerpanie financií na tieto projekty z eurofondov.