Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

V okrese Rimavská Sobota ohlásili hromadné prepúšťanie

V súvislosti s prepúšťaním v okrese Rimavská Sobota sa v minulosti spomínal štátny podnik Lesy SR, odštepné závody sa však rušiť nebudú. Zamestnanosť znižovali vo firme CSM Tisovec.

Rimavská Sobota 12. novembra (TASR) - Hromadné prepúšťanie 36 ľudí ohlásil zamestnávateľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Rimavskej Sobote. Hovorkyňa úradu Júlia Antalová informáciu pre TASR potvrdila s tým, že môže povedať len to, že o prácu prídu ľudia v okrese. O bližšej pôsobnosti podnikateľa úrad po dohode informovať nebude.

V súvislosti s prepúšťaním v okrese Rimavská Sobota sa v minulosti spomínal štátny podnik Lesy SR, odštepné závody sa však rušiť nebudú. Zamestnanosť znižovali vo firme CSM Tisovec. Väčšinou sa však dohodli na predčasnom odchode zamestnancov do dôchodku a na ich miesta nových neprijali. S problémami má zápasiť aj ďalšia firma v Tisovci.

"V súčasnosti komunikujeme so zástupcami viacerých firiem, viem, že majú problémy, ale tie sa snažia priebežne vyriešiť. Nedokážem v tejto chvíli potvrdiť, že hromadné prepúšťanie sa týka Tisovca. Viac budeme vedieť až začiatkom budúceho roka v januári," povedal primátor Tisovca Peter Mináč.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podrobnejšie informácie o prepúšťaní zverejniť nemôže. "Údaje o zamestnávateľovi sa môžu zverejňovať len so súhlasom príslušného zamestnávateľa a ten nám na to v tomto prípade súhlas nedal," vysvetlila Antalová.