Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V Prešove schválili predaj ďalších pozemkov v priemyselnom parku

Snímka priemyselného parku pri rýchlostnej ceste R1 v Nitre, 30. septembra 2015 Foto: TASR - Michal Svítok

Poslanci súhlasili s tým, že platba sa odkladá do 28. februára budúceho roka.

Prešov 28. septembra (TASR) – Spoločnosť Leyard Europe, s.r.o., kúpi od mesta Prešov v priemyselnom parku Záborské pozemok s výmerou 4271 štvorcových metrov za 123.859 eur. Majetkový prevod dnes schválili prešovskí mestskí poslanci ako prípad hodný osobitného zreteľa z dôvodu podpory rozvoja regiónu a rozšírenia výrobných kapacít tejto spoločnosti. Firma ešte vlani kúpila v tomto areáli susedný pozemok v rozlohe 10.000 štvorcových metrov s tým, že si uplatnila predkupné právo na ďalšiu parcelu. Poslanci súhlasili s tým, že platba sa odkladá do 28. februára budúceho roka.

V predloženom materiáli sa uvádza, že predajom tohto pozemku spoločnosti Leyard Europe sa celá východná časť pozemkov v priemyselnom parku plne využije bez toho, aby ostal zbytkový pozemok. Majetkový prevod neobsahuje žiadne ďalšie povinnosti mesta, nie sú potrebné žiadne investície zo strany radnice do inžinierskych sietí. Pozemok sa nachádza vedľa výrobného závodu Honeywell Turbo, s.r.o.

Primátorka mesta Andrea Turčanová doplnila, že v spoločnosti Leyard Europe došlo k zmenám vlastníckych vzťahov a súčasne došlo ku korekcii stavby. "Presadili, že nechcú stavať budovu do výšky, ale skôr sa chcú sústrediť na výrobné kapacity, skladové priestory, výrobnú halu. Takže potrebujú priestor. Pre mňa je podstatné, že táto firma má reálny úmysel vytvárať pracovné miesta a usadiť sa natrvalo v Prešove. A to by sme mali všetci oceniť," konštatovala primátorka.

Spoločnosť Leyard Europe pred rokom avizovala, že v prvej etape prijme 50 pracovníkov. V auguste tohto roku, kedy prezentovala zámer rozšíriť výrobné kapacity, informovala, že vytvorí dvojnásobný počet pracovných miest. Podnikať chce v oblasti výroby multimediálnych systémov.