Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

V septembri medziročný rast tržieb zaznamenali viaceré odvetvia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medziročný rast tržieb v stavebníctve v deviatom mesiaci tohto roka dosiahol úroveň 18,9 %. Vo vybraných trhových službách vzrástli medziročne tržby o 14,8 %.

Bratislava 9. novembra (TASR) - V septembri tohto roka vzrástli na Slovensku tržby vo viacerých odvetviach. Medziročne najvýraznejší rast si pripísalo stavebníctvo a vybrané trhové služby. Vyplýva to z piatkových údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR.

Medziročný rast tržieb v stavebníctve v deviatom mesiaci tohto roka dosiahol úroveň 18,9 %. Vo vybraných trhových službách vzrástli medziročne tržby o 14,8 %. Zvýšenie tržieb však zaznamenal aj priemysel, doprava a skladovanie, taktiež informačné a komunikačné činnosti. "Tržby za vlastné výkony a tovar sa medzimesačne zvýšili vo vybraných trhových službách o 1,8 % a v stavebníctve o 0,9 %. Znížili sa v doprave a skladovaní o 1,8 %, priemysle o 0,2 % a v informačných a komunikačných činnostiach o 0,1 %," uviedli štatistici.

Celkovo za deväť mesiacov tohto roka medziročne vzrástli tržby v priemysle o 5,7 %, tržby stavebných subjektov stúpli o 11 %, doprava a skladovanie zaznamenali 5,2 % rast, tržby v informačných a komunikačných činnostiach stúpli o 9,1 %, vo vybraných trhových službách sa zvýšili o 9,7 %.