Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

V. SOTÁK: V železiarňach Podbrezová vieme zamestnať 150 ľudí

Na archívnej snímke Vladimír Soták. Foto: TASR/Dušan Hein

Aj o probléme nových zamestnancov s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) hovoril dnes predseda predstavenstva a generálny riaditeľ podbrezovských železiarní Vladimír Soták.

Podbrezová 20. marca (TASR) – Železiarne Podbrezová, a. s., boli pred niekoľkými rokmi nútené prepúšťať, dnes sa boria s opačným problémom, nedostatkom zamestnancov. V súčasnosti ich potrebujú asi 150 a nevedia ich nájsť. Aj o tomto probléme s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) hovoril dnes predseda predstavenstva a generálny riaditeľ podbrezovských železiarní Vladimír Soták.

"Zobrali sme okolo 180 ľudí a potrebujeme ďalších 150, ktorých vieme zamestnať. Hľadáme ich nielen na Horehroní, ale už aj v Detve, Rimavskej Sobote, všade. Do každej rodiny v okrese Brezno sme dali leták, kde hovoríme, že potrebujeme ľudí na všetky robotnícke profesie," odpovedal Soták na otázku TASR, ako je to so zamestnanosťou v jednej z najstarších hutníckych fabrík, ktorá je jediným veľkým zamestnávateľom na Horehroní.

Predseda vlády ešte pred stretnutím s vedením spoločnosti a prehliadkou jej výrobných priestorov, rokoval v Podbrezovej so zástupcami Klubu 500, kde rovnako dominovala téma zamestnanosti.

"Klub 500 otvára témy, o ktorých si myslíme, že pomôžu podnikateľskému prostrediu. V klube sú všetko zamestnávatelia a do budúcna reálne vidíme obrovský problém s nedostatkom ľudí. Navrhujeme riešenia, ako ísť do spolupráce so strednými školami, ako rozšíriť duálne vzdelávanie, ako ísť do nájomných bytov pre mladé rodiny. Musíme sa znova vrátiť k myšlienke, že o mladé rodiny sa treba postarať. Dohodli sme sa, že pripravíme krátke konkrétne návrhy, ktoré predložíme premiérovi," zdôraznil Soták.