Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

V stredisku Jasná spustili zasnežovanie, pomohlo ochladenie

Na snímke lyžiari v Jasnej na Chopku počas prvého dňa lyžovačky 2. decembra 2023. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

V Jasnej majú lyžiari k dispozícii viac ako 40 kilometrov zjazdoviek na severe aj juhu, teda z liptovskej aj horehronskej strany.

Demänovská Dolina 7. marca (TASR) - Aktuálne ochladenie využili v lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách na spustenie zasnežovania. Doplnia tak zásoby snehu na zjazdovkách. Podmienky vo vyšších polohách vylepšuje aj sneženie. TASR o tom vo štvrtok informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá stredisko prevádzkuje.

"Máme v pohotovosti viac ako stovku zasnežovacích diel a tyčí. Snažíme sa dosnežiť predovšetkým nástupné body do stredísk, ktoré vzhľadom na svoju nižšiu nadmorskú výšku a vyššie teploty už začali strácať sneh," uviedol šéf lyžiarskych tratí v stredisku Maroš Kupčo s tým, že rovnako chcú doplniť sneh aj na kritické strmšie miesta.

V slovenských horách aktuálne prázdninujú rodiny zo západného Slovenska. V Jasnej majú lyžiari k dispozícii viac ako 40 kilometrov zjazdoviek na severe aj juhu, teda z liptovskej aj horehronskej strany. "Po teplých dňoch, ktoré priniesli jarnú lyžovačku už v predstihu, pomôže ochladenie vylepšiť podmienky. Na zjazdovkách v Jasnej je aktuálne v priemere pol metra snehu," doplnil Galajda.