Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

V Trnave bude konferencia na podporu slovenského leteckého priemyslu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Účastníci budú hovoriť aj o téme vysokoškolského a stredoškolského vzdelávania leteckých odborníkov.

Trnava 21. novembra (TASR) - Podporou slovenského leteckého priemyslu a poslaním jeho profesijného združenia sa bude zaoberať odborná konferencia v Trnave, ktorú pripravil Slovenský letecký zväz generála Dr. M. R. Štefánika (SLZ) na štvrtok (23. 11.) na pôde Materiálovotechnologickej fakulty Slovenskej technickej univerzity. Jej ambasádorom je prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella. Informoval o tom prezident SLZ Ivan Koblen.

"Konferencia je platformou na výmenu názorov pre predstaviteľov výrobných a ďalších organizácií leteckého priemyslu, predstaviteľov divízie civilného letectva Dopravného úradu a zástupcov vzdelávacích univerzitných a stredoškolských inštitúcií v oblasti letectva. Zaoberať sa budú problematikou pôsobnosti záujmovej profesijnej organizácie, ktorá obhajuje a presadzuje spoločné záujmy leteckého priemyslu na Slovensku," uviedol Koblen.

Účastníci budú hovoriť aj o téme vysokoškolského a stredoškolského vzdelávania leteckých odborníkov, podpore a rozvoji spôsobilostí slovenského leteckého priemyslu, tiež o požiadavkách a výzvach na organizácie leteckého priemyslu v kontexte medzinárodnej, európskej a národnej legislatívy. "Vypočujú si aj vystúpenie prezidenta Asociácie leteckého a kozmického priemyslu ČR a ďalších účastníkov, partnerom konferencie je spoločnosť Aliter Technologies, a. s., Bratislava," doplnil prezident SLZ.

SLZ so sídlom v Trenčíne je občianske združenie združujúce aktívnych a bývalých príslušníkov lietajúceho a leteckého personálu vojenského a civilného letectva, profesijne spätých s leteckou činnosťou a tiež sympatizantov letectva a SLZ. Jeho poslaním okrem obhajovania potrieb členov je propagácia slovenského vojenského a civilného letectva a popularizácia jeho histórie a rozvojových aktivít na Slovensku a v zahraničí.