Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

V Trnave núkajú majiteľom bazénov dodávky vody cisternou

Na schladenie sa počas letných horúčav padne vhod aj záhradný bazénik. Trenčianske Stankovce, 9. augusta 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Chcú tak predísť jednorazovým nárazovým zaťaženiam sietí.

Trnava 10. apríla (TASR) - Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS) prichádza po roku s ponukou dovozu pitnej vody cisternou na napúšťanie bazénov počas letnej sezóny. Chce tak predísť jednorazovým nárazovým zaťaženiam sietí, uviedol pre TASR generálny riaditeľ TAVOS Vladimír Púčik.

"Ponuku sme dávali aj v minulom roku, aj sa čiastočne ujala, i keď ľudia kalkulujú každý svoj náklad," uviedol. TAVOS pozoruje, že ak majitelia napúšťajú v horúcom počasí bazény, vysoký odber vody spôsobuje zníženie tlaku v sieti. Najmä na dedinách to môže mať priamu súvislosť s problémom dodávania pre potreby domácností.

"Pri dovoze vody cisternou zákazníci nezaťažujú nárazovo vodovodnú sieť. Napúšťanie bazéna najmä pri väčších bazénoch je aj časovo náročné, dlhotrvajúci veľký odber vody môže spôsobiť v potrubí verejného vodovodu aj uvoľnenie inkrustov a zákal," doplnil Púček.

TAVOS sa zároveň obracia na zákazníkov, aby bazény z verejného vodovodu napúšťali pomaly a počas nočných hodín, aby nárazový odber nespôsobil zníženie tlaku v potrubí, prípadne prerušenie dodávky vody z verejného vodovodu.