Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

V Trnavskom kraji úraduje falošný daňový kontrolór

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Finančná správa (FS) SR varuje pred falošným daňovým kontrolórom, ktorý sa pohybuje v Trnavskom kraji a žiada od podnikateľov hotovosť.

Bratislava 15. mája (TASR) - Finančná správa (FS) SR varuje pred falošným daňovým kontrolórom, ktorý sa pohybuje v Trnavskom kraji a žiada od podnikateľov hotovosť za to, že im zabezpečí vyradenie zo zoznamu podozrivých prevádzok. Každého, kto sa stretne s podobným postupom vyzvala, aby nič neplatil a takéto konanie nahlásil.



"Podnikateľovi z Dunajskej Stredy sa muž predstavil ako pracovník kontroly z trnavského daňového úradu. Na služobnom preukaze mal napísané meno čiernou fixkou a na sebe žltý náramok. Odmietol prezradiť svoju totožnosť či navštíviť s podnikateľom pobočku daňového úradu," informovala TASR hovorkyňa FS Patrícia Macíková. Podnikateľovi, ktorý na konanie falošného daniara upozornil, tvrdil, že v Trnavskom kraji a aj v okrese Dunajská Streda je veľká daňová kontrola a on úzko spolupracuje ako supertajný pracovník s Daňovým úradom Trnava. Môže pomôcť a za finančnú odmenu je schopný odstrániť nepríjemné náležitosti.

FS vyzvala všetkých, ktorí sa s takým konaním stretli, aby to nahlásili na adresu hovorca@financnasprava.sk alebo do call centra na číslo 048/43 17 222.