Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

V Žarnovici chcú zrekonštruovať budovu základnej školy pre prvý stupeň

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ak bude samospráva so svojou žiadosťou úspešná, stavebné práce by sa podľa projektového manažéra mohli rozbehnúť na jeseň tohto roka.

Žarnovica 27. februára (TASR) - Žarnovická samospráva plánuje zrekonštruovať budovu základnej školy určenú pre prvý stupeň. S projektom zameraným na zníženie jej energetickej náročnosti sa uchádza o prostriedky z Operačného programu Slovensko.

"Celkové výdavky projektu sú plánované vo výške 825.674 eur. Predmetom projektu je prostredníctvom rekonštrukcie budovy základnej školy prispieť k zníženiu jej energetickej náročnosti a nákladov na prevádzku. Zároveň týmto zvýšime užívateľský komfort žiakov a personálu," priblížil pre TASR projektový manažér mesta Pavel Hudec.

Dodal, že budova je v pôvodom stave, pričom bola postavená v prvej polovici 90. rokov 20. storočia. Plánovaná rekonštrukcia zahŕňa komplexné zateplenie obvodových stien a strechy, výmeny súvisiacich konštrukcií a výplňových konštrukcií.

"Vykonané bude tiež hydraulické vyregulovanie, termostatizácia vykurovacej sústavy a modernizácia osvetľovacej sústavy formou výmeny nevyhovujúcich svetelných zdrojov za nové LED svietidlá s nižším príkonom," uviedol Hudec s tým, že navrhnutý je tiež systém energetického manažmentu EMS. Významnú úsporu má priniesť aj fotovoltické zariadenie s batériou.

Ak bude samospráva so svojou žiadosťou úspešná, stavebné práce by sa podľa projektového manažéra mohli rozbehnúť na jeseň tohto roka.