Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

V Žiari nad Hronom plánujú postaviť novú budovu na účely DSS Doména

Ilustračná snímka. Foto: TASR

DSS Doména je organizačnou zložkou Zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Lipa Žiar nad Hronom a má kapacitu 16 klientov.

Žiar nad Hronom 15. mája (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje v Žiari nad Hronom postaviť novú budovu na účely Domova sociálnych služieb (DSS) Doména. Hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková pre TASR priblížila, že aktuálne sa spracúva projektová dokumentácia pre stavebné povolenie.

DSS Doména je organizačnou zložkou Zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Lipa Žiar nad Hronom a má kapacitu 16 klientov. Poskytuje sociálnu službu typu domov sociálnych služieb ambulantnou formou pre deti, mladých dospelých a dospelých s mentálnym postihnutím, s duševnými poruchami a poruchami správania.

Pre jeho potreby chce kraj podľa Štepánekovej vybudovať novú modernú, prízemnú, plne bezbariérovú budovu s kapacitou 25 klientov, s dostatočnými priestormi na terapie, záujmovú činnosť a oddych, ako aj so zázemím pre zamestnancov. "Dôvodom výstavby je najmä bariérovosť, obmedzené priestory a nedostatočná kapacita terajšej budovy na Ulici SNP," priblížila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, novostavba zariadenia bude situovaná v susedstve žiarskej nemocnice na Sládkovičovej ulici, na pozemku vo vlastníctve kraja. "BBSK plánuje na financovanie výstavby použiť nenávratné zdroje z Operačného programu Slovensko. Predbežné odhadované náklady na výstavbu sú približne 2,5 milióna eur, výsledná suma však vzíde až z verejného obstarávania na zhotoviteľa," dodala Štepáneková.