Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Váhostav-SK plánuje pre diaľnicu vybudovať pri Martine betonáreň

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Výrobný areál sa vybuduje v katastri obce Sučany na plochách nachádzajúcich sa vo vyťaženej časti ložiska štrkopieskov Sučany.

Bratislava 5. mája (TASR) - Spoločnosť Váhostav-SK, a. s., plánuje v okolí mesta Martin výstavbu novej kontinuálnej betonárne pre účely výstavby diaľnice D1. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov investície na životné prostredie (EIA).

"Posudzovaná investičná akcia predstavuje vybudovanie novej kontinuálnej betonárne s výrobnou kapacitou 90.000 ton betónových zmesí za rok. Skutočne vyrobené množstvo bude vychádzať z potrieb vlastných realizovaných stavieb, prípadne potrieb iných odberateľov," uvádza sa ďalej v zámere.

Výrobný areál sa vybuduje v katastri obce Sučany na plochách nachádzajúcich sa vo vyťaženej časti ložiska štrkopieskov Sučany v blízkosti budovaného diaľničného privádzača Martin.

Výstavba investície sa má začať v júni tohto roka a ukončenie sa predpokladá v auguste 2013. Celkové orientačné náklady stavby s príslušenstvom a vybavením budú predstavovať približne 0,5 milióna eur.

Váhostav-SK, a. s., Žilina, sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie stavebné spoločnosti v SR. Sústreďuje sa najmä na budovanie ciest, mostov, tunelov, dopravnú infraštruktúru diaľnic a železničných koridorov. Zároveň sa orientuje aj na výstavbu priemyselných komplexov, infraštruktúru priemyselných parkov, na ekologické a vodohospodárske stavby. K významnej činnosti firmy patrí aj výroba a montáž prefabrikátov.