Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Váhostav-SK chce riešiť aj mimoriadny bezpečnostný výbor

Na snímke protest živnostníkov poškodených Váhostavom pred budovou NR SR 15. apríla 2015 v Bratislave. Foto: TASR

Ako dnes TASR informoval poslanec za klub KDH Alojz Hlina, návrh na jeho zvolanie už podpísal dostatočný počet zákonodarcov.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Tému Váhostavu-SK by mal riešiť aj mimoriadny parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť. Ako dnes TASR informoval poslanec za klub KDH Alojz Hlina, návrh na jeho zvolanie už podpísal dostatočný počet zákonodarcov. "Návrh predložíme v priebehu budúceho týždňa," avizoval Hlina.

Ako priblížil, pozvali naň aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara. Opoziční poslanci chcú odpovede na to, čo sa urobilo v kauze Váhostav-SK.



"Budeme sa pýtať, čo urobila polícia. Boli odobraté pasy konateľom Váhostavu-SK? Monitorujú ich pohyb, keď už neboli predvedení? Vie polícia, kde je Juraj Široký? Boli zaistené počítače? Je veľa otázok, na ktoré sa budeme pýtať," dodal Hlina s tým, že jedna vec je, že premiér Robert Fico (Smer-SD) rozpráva do televíznych kamier o tom, ako sa bude situácia riešiť, a druhá vec je to, čo sa už skutočne urobilo.

Výboru pre obranu a bezpečnosť šéfuje Jaroslav Baška (Smer-SD). Väčšinu v ňom má práve vládny Smer-SD.