Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Váhostav-SK mal zvýhodňovať niektorých veriteľov, tvrdí M. Blaho

Na snímke polícia vykonala raziu v sídle spoločnosti Váhostav - SK v Bratislave v stredu 22. apríla 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Polícia v prípade Váhostavu-SK preveruje podozrenia zo spáchania trojice trestných činov - podvod, poškodzovanie veriteľa a zavinený úpadok.


Bratislava 2. júna (TASR) - Zástupca malých veriteľov Váhostavu-SK Milan Blaho dnes predložil vyšetrovateľom faktúry, ktoré podľa neho dokazujú, že stavebná firma v období pred reštrukturalizáciou platila iba vybraným podnikateľom. Informoval o tom v dnešnej hlavnej spravodajskej relácii Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS).

Polícia v prípade Váhostavu-SK preveruje podozrenia zo spáchania trojice trestných činov - podvod, poškodzovanie veriteľa a zavinený úpadok. Blaho dnes absolvoval na polícii šesťhodinový výsluch. "Ja som dnes preukázal, že tam boli firmy, ktoré vystavovali podstatne vyššie faktúry a boli im tie faktúry aj uhrádzané, na rozdiel od nás. My sme už v tej dobe čakali vyše roka na úhradu svojich faktúr," tvrdí.

Váhostav-SK však tieto obvinenia odmieta. "V prípade, ak akýkoľvek veriteľ predloží polícii dôkazy, je na orgánoch činných v trestnom konaní, aby ich vyhodnotili," reagoval hovorca firma Tomáš Halán. Polícia priebeh vyšetrovania nekomentuje.