Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Váhostav-SK predložil upravený reštrukturalizačný plán

Z tlačovej konferencie spoločnosti VÁHOSTAV-SK, a.s., o aktuálnom vývoji v reštrukturalizácii spoločnosti 24. marca 2015 v Bratislave. Na snímke generálny riaditeľ spoločnosti VÁHOSTAV-SK, a.s., Marián Moravčík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Váhostav-SK pred týždňom informoval, že chce v rámci reštrukturalizácie splatiť stavebným firmám a živnostníkom 15 % z dlžných peňazí.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Stavebná spoločnosť Váhostav-SK dnes opätovne predložila veriteľskému výboru návrh reštrukturalizačného plánu firmy. Po tom, čo pôvodný návrh v utorok (31.3.) výbor vrátil, Váhostav-SK ho dopracoval o pripomienky veriteľov a znovu predložil.

Pripomienky sa podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Halána týkali obsahovej časti plánu a Váhostav-SK ich v spolupráci so správkyňou reštrukturalizácie zapracoval do plánu. "Išlo o technické pripomienky k obsahovej časti. Základné body plánu sa nemenili," doplnil Halán. Miera uspokojenia veriteľov tak podľa jeho slov zostala rovnaká.



Váhostav-SK pred týždňom informoval, že chce v rámci reštrukturalizácie splatiť stavebným firmám a živnostníkom 15 % z dlžných peňazí. To by predstavovalo 15,7 milióna eur. Zabezpečení veritelia, ktorými sú predovšetkým banky, by mali dostať 100 % svojich záväzkov. Celkovo by tak mal Váhostav-SK v rámci reštrukturalizácie splatiť 32,3 % zo svojich dlhov, čo predstavuje 43,9 milióna eur. Všetky dlhy spoločnosti sú pritom vo výške viac ako 136 miliónov eur.

Pôvodný návrh reštrukturalizačného plánu pripravila správkyňa reštrukturalizácie v spolupráci s firmou Váhostav-SK. Veriteľský výbor mal od pondelka 23. marca 15 dní na to, aby rozhodol o tom, či takýto plán prijme, alebo nie. S pripomienkami však pôvodný návrh stavebnej firme vrátil na dopracovanie. Výbor veriteľov tvorí päť subjektov - banky Slovenská sporiteľňa, ČSOB a Tatra banka, stavebná firma Doprastav a spoločnosť Lomark.