Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Vaillant Group o ďalšom rozširovaní výrobných kapacít neuvažuje

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nová továreň v Senici je napájaná elektrickou energiou z obnoviteľných zdrojov energie a vykurovaná tepelnými čerpadlami.

Senica 25. decembra (TASR) - Spoločnosti Vaillant Group v Senici sa podarilo získať dostatok operátorov na pokrytie výroby i dostatok podporných funkcií na zabezpečenie plynulej prevádzky a ďalšieho rozvoja výroby v novom závode v Senici. Všetky výrobné pozície sa podarilo obsadiť slovenskými pracovníkmi, bez potreby využitia agentúrnych pracovníkov, potvrdil riaditeľ výrobných závodov Vaillant Group na Slovensku Radovan Prístavok. V senickom závode pracujú nielen Seničania, ale aj obyvatelia z blízkeho či vzdialenejšieho okolia mesta.

Nový závod firmy vznikol v senickej priemyselnej zóne Kaplinské pole. Postupné spúšťanie výroby tepelných čerpadiel sa začalo v lete 2023. Prvé vonkajšie jednotky tepelných čerpadiel boli následne otestované v Nemecku. Pozitívne výsledky umožnili spustenie sériovej výroby na prvej linke v septembri tohto roka. Závod je dimenzovaný na ročnú produkciu 300.000 tepelných čerpadiel. "Tieto kapacity dosiahneme postupným zvyšovaním produkcie," poznamenal Prístavok. Tepelné čerpadlá zo senického závodu sú určené pre západnú Európu, na slovenský trh smeruje menší podiel.

Nová továreň v Senici je napájaná elektrickou energiou z obnoviteľných zdrojov energie a vykurovaná tepelnými čerpadlami. Celková investícia predstavovala vyše 120 miliónov eur. Vláda SR schválila firme investičnú pomoc vo výške 18 miliónov eur vo forme úľav na dani z príjmov právnických osôb.

Vaillant Group aktuálne o ďalšom rozširovaní výrobných kapacít neuvažuje. "Rozšírili sme naše výrobné kapacity v Spojenom kráľovstve, Nemecku a vo Francúzsku, postavili sme nový závod v Senici, v ktorom sa vyrábajú len tepelné čerpadlá. To nám umožňuje flexibilne uspokojovať dopyt po tepelných čerpadlách v Európe. Vzhľadom na aktuálne utlmený vývoj na európskom trhu nie je v súčasnosti potrebné ďalšie rozširovanie našich výrobných kapacít," potvrdil riaditeľ spoločnosti.