Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Dodávky elektriny pre zákazníkov Vaša Energia zabezpečí SSE

Prechod Vaša energia pod BCF Foto: BCF

SSE bude informovať dotknutých zákazníkov listom, v ktorom budú všetky potrebné pokyny a podmienky, vrátane preddavkov za dodávku elektrickej energie počas nasledujúcich troch mesiacov.


Bratislava 7. marca (TASR) - Stredoslovenská energetika (SSE), a. s., začína od dnes dodávať elektrinu odberateľom spoločnosti Vaša Energia, s. r. o. Dodávka poslednej inštancie začína na základe oznámenia od spoločnosti Stredoslovenská energetika - Distribúcia, a. s. (SSE-D), nakoľko spoločnosť Vaša Energia, s. r. o., stratila spôsobilosť dodávať elektrinu do odberných miest svojich odberateľov. Všetkým dotknutým zákazníkom bude zabezpečená plynulá dodávka elektriny zo strany SSE ako dodávateľa poslednej inštancie. TASR o tom informovala Jana Bolibruchová zo SSE.

"Dôvodom je, že dodávateľ Vaša Energia stratil spôsobilosť dodávať elektrinu do odberných miest svojich odberateľov, nakoľko nemá uzatvorenú platnú a účinnú zmluvu o zúčtovaní odchýlky, ktorú s týmto subjektom k 6. marcu 2013 ukončila spoločnosť OKTE, a. s. (Organizátor krátkodobého trhu s elektrinou)," informovala Bolibruchová. "Našou prioritou je, aby sa situácia čo najmenej dotkla zákazníkov a aby mali zabezpečenú plynulú dodávku elektriny," povedal Olaf Kipp, člen predstavenstva a zástupca generálneho riaditeľa pre obchod v SSE.

Bolibruchová ďalej uviedla, že dodávka elektriny do odberných miest bude bez prerušenia pokračovať aj v ďalšom období. "V súlade so zákonom o energetike je dodávateľ poslednej inštancie povinný dodávať elektrinu do daného odberného miesta najviac počas troch mesiacov od okamihu prechodu odberného miesta do režimu dodávky poslednej inštancie," povedala.

Pre zákazníkov to znamená, že do 6. júna 2013 by si mali vybrať svojho nového dodávateľa elektriny. SSE bude podľa Bolibruchovej informovať dotknutých zákazníkov listom, v ktorom budú všetky potrebné pokyny a podmienky, vrátane preddavkov za dodávku elektrickej energie počas nasledujúcich troch mesiacov. V prípade ďalších otázok sa dotknutí zákazníci môžu informovať na telefónnom čísle 0850 123 888.