Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Verejné prístavy pripravujú sympózium o rozvoji slovenských prístavov

Na snímke nákladný prístav v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Verejné prístavy organizujú sympózium, kde sa uskutoční stretnutie osobností, ktoré svojou doterajšou prácou významne prispievali k rozvoju prístavnej činnosti na Slovensku za uplynulých desať rokov.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Spoločnosť Verejné prístavy pokračuje podľa hovorcu firmy Martina Kontúra v strategických zámeroch rozvoja prístavov v Bratislave a v Komárne. Na záver septembra pripravuje sympózium s odborníkmi a profesionálmi na túto tému.

"Pri príležitosti 10. výročia založenia spoločnosti, Verejné prístavy organizujú sympózium, v rámci ktorého sa uskutoční stretnutie osobností, ktoré svojou doterajšou prácou významne prispievali k rozvoju prístavnej činnosti na Slovensku za uplynulých desať rokov," opísal Kontúr. Zároveň budú podľa jeho slov na sympóziu osobnosti, ktoré sú odborníkmi v oblasti vnútrozemskej vodnej dopravy a tvoria tak skupinu profesionálov, ktorí môžu mať významný vplyv na ďalší rozvoj prístavnej činnosti na Slovensku.

Cieľom stretnutia je podľa hovorcu zhodnotiť uplynulých desať rokov činnosti spoločnosti Verejné prístavy vo väzbe na vykonané kroky na podporu vnútrozemskej vodnej dopravy. Tiež zhodnotiť aktuálny stav prístavnej činnosti, jej silné a slabé stránky a z hľadiska budúcnosti pomenovať potenciál ďalšieho rozvoja so zhodnotením rizík, ktoré môžu mať vplyv na budúci rozvoj vnútrozemskej vodnej dopravy.

V uplynulých týždňoch vyberala spoločnosť realizátora odborného sympózia prostredníctvom prieskumu trhu a zisťovania predpokladanej hodnoty zákazky. "V následnej výzve na predkladanie ponúk zvíťazila spoločnosť FISHNAJ s najnižšou cenovou ponukou 39.985 eur bez dane z pridanej hodnoty," vyčíslil Kontúr.

Spoločnosť Verejné prístavy bola založená v roku 2008, zakladateľom je Slovenská republika, v ktorej mene koná Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Firma je akciovou spoločnosťou so 100 % vlastníctvom štátu.