Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Veriteľské inštitúcie sú v otázke pomoci Grécku jednotné

Foto: TASR

Veriteľské inštitúcie, ktoré sa starajú o pomoc pre Grécko, ubezpečili o tom, že ťahajú za jeden povraz. Množili sa totiž mediálne špekulácie o spore medzi nimi. Informovala o tom agentúra DPA.

Brusel 6. mája (TASR) - Veriteľské inštitúcie, ktoré sa starajú o pomoc pre Grécko, ubezpečili o tom, že ťahajú za jeden povraz. Množili sa totiž mediálne špekulácie o spore medzi nimi. Informovala o tom agentúra DPA.

"Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond majú rovnaký cieľ pomôcť Grécku, aby dosiahlo finančnú stabilitu a rast," uviedli dnes inštitúcie v spoločnom vyhlásení.

Na najbližšom stretnutí Euroskupiny, ktoré sa bude konať v pondelok 11. mája, by sa mal dosiahnuť konkrétny pokrok. Experti spomínaných troch inštitúcií a Grécka rokujú o reformnom balíku, ktorý budú musieť Atény zrealizovať. Bez neho sa totiž neuvoľní zvyšných 7,2 miliardy eur z finančnej pomoci pre Atény.

Britský denník Financial Times priniesol v utorok (5. 5.) správu, že Medzinárodný menový fond (MMF) údajne trvá aj napriek odporu krajín eurozóny na ďalšom odpísaní gréckeho dlhu. Fond to poprel. Podľa šéfa MMF pre Európu Poula Thomsena je však nevyhnutná ďalšia finančná pomoc a zmiernenie podmienok splácania dlhu.