Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Vicepremiér R. Raši bude v Chorvátsku rokovať aj o politike súdržnosti

Na snímke podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu (Smer-SD) Richard Raši. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na konferencii sa zúčastnia aj eurokomisárka pre regionálnu politiku C. Cretuová, ministri zodpovední za eurofondy z krajín Európskej únie i župan Dubrovnicko-Neretvanského kraja N. Dobroslavič.

Bratislava 4. marca (TASR) – Na konferencii Priatelia kohézie na ministerskej úrovni o politike súdržnosti a štrukturálnych reformách po roku 2020 v chorvátskom Dubrovníku sa zúčastní vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD). Médiá o tom informoval Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) s tým, že podpredseda vlády tam odcestoval v pondelok.

V Dubrovníku bude vicepremiér diskutovať o budúcom programovom období a o tom, že z eurofondov okrem dobudovania infraštruktúry musí Slovensko riešiť aj problémy v sociálnej oblasti, dlhodobú nezamestnanosť a vzdelávanie, projekty informatizácie krajiny, jej pokrývanie vysokorýchlostným internetom, a tiež zlepšovať zdravotnú starostlivosť.

Na konferencii sa zúčastnia aj eurokomisárka pre regionálnu politiku Corina Cretuová, ministri zodpovední za eurofondy z krajín Európskej únie i župan Dubrovnicko-Neretvanského kraja Nikola Dobroslavič.

Z Dubrovníka odletí podpredseda vlády do Paríža (5. 3.), kde sa zúčastní na Dialógu Rady OECD o Agende 2030 pre udržateľný rozvoj na vysokej úrovni. Vystúpi s prezentáciou spolupráce ÚPVII s OECD pri národnej implementácii Agendy 2030.

Cieľom zasadnutia v Paríži je zviditeľniť príspevky jednotlivých krajín k trvalo udržateľnému rozvoju a asistencii, ktorú im OECD v tejto súvislosti poskytuje. Podujatiu bude predsedať generálny tajomník OECD José Ángel Gurría, s ktorým má vicepremiér naplánované aj bilaterálne rokovanie, uzatvára úrad vicepremiéra.