Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

VIDEO: Bitcoin možno nahradia v bežnom živote iné virtuálne meny

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV

V Berlíne, ktorý je často nazývaný hlavným mestom bitcoinu, je jedna z desiatok reštaurácií a kaviarní, ktoré prijímajú aj platbu kryptomenami.

Berlín 20. februára (TABLET.TV) - V berlínskej štvrti Wedding je internetová kaviareň, ktorá sa podobá na iné trendové kaviarne v Európe. V Berlíne, ktorý je často nazývaný "hlavným mestom bitcoinu“, je to však jedna z desiatok reštaurácií a kaviarní, ktoré prijímajú aj platbu kryptomenami. Zákazníci môžu platiť bitcoinami, ale aj lightcoinami a ethereom, čo sú dve ďalšie kryptomeny založené na technológii Blockchain.



Počet transakcií v Blockchaine - univerzálnej knihe, kde sú spracované všetky transakcie s bitcoinami - je obmedzený a keďže bitcoin sa stal populárnym, počet požadovaných transakcií sa zvýšil exponenciálne. To má za následok oneskorenie platieb a vyššie poplatky za transakciu. Spracovanie každej transakcie s bitcoinami môže trvať až hodinu. Poplatky môžu dosahovať až 20 dolárov za transakciu.

Kvôli týmto problémom sa niektorí fanúšikova kryptomien začali obzerať po iných virtuálnych menách ako je bitcoin. V priebehu niekoľkých posledných rokov vstúpili na trh stovky alternatívnych kryptomien. Niektoré sú podobné ako bitcoin, používajú rovnaký typ Blockchain technológie, ale každá z nich má svoje vylepšenie, ktoré znižuje transakčné časy a poplatky.