Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Vígľaš dostal na dobudovanie priemyselného parku 579.295 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

V parku začala asi pred dvoma rokmi ako prvá vyrábať spoločnosť ASL-Tech, zameraná na zváranie a opracovanie strojných súčiastok na CNC strojoch.

Vígľaš 19. decembra (TASR) - Obec Vígľaš v okrese Detva má dobudovať zvyšnú infraštruktúru v miestnom priemyselnom parku. Ešte koncom leta podpísala s Ministerstvom hospodárstva (MH) SR zmluvu o poskytnutí dotácie na tento účel vo výške 579.295 eur.

Ako v obecných novinách uvádza starosta Róbert Záchenský, touto investíciou by mala obec definitívne ukončiť proces budovania priemyselného parku, ktorý sa začal v roku 2008. Podľa zmluvy sa majú v parku zrealizovať hrubé terénne úpravy, vonkajšie osvetlenie, postaviť sa má cestná komunikácia, chodníky a priepust. Finančné prostriedky dotácie musia byť vyčerpané najneskôr do konca roka 2020.

V parku začala asi pred dvoma rokmi ako prvá vyrábať spoločnosť ASL-Tech, zameraná na zváranie a opracovanie strojných súčiastok na CNC strojoch. Ďalším investorom, ktorý by mal najbližšie spustiť výrobu, je firma BcLoud, ktorá chce vo Vígľaši vyrábať stavebné nakladače.